Milliárdos beruházás a Csaba Metálnál

2015. február 18-án a Csaba Metál Zrt-nél egymilliárd forintos beruházás keretében új üzemcsarnokot avatott fel Áder János köztársasági elnök és Majoros Béla vezérigazgató.
A közel ezer embernek munkát adó cég fő profilja az alumínium-nyomásos öntés, vas- és acélszerkezet gyártás, alvázgyártás, járműalkatrész gyártás és buszgyártás. Az itt gyártott alkatrészek többekközött a BMW és a Volkswagen gyárakhoz is eljutnak.
Majoros Béla, a Csaba Metál Zrt. vezérigazgatója megemlítette, hogy 2 éve egy hasonló üzemcsarnokot avattak fel. Most ezzel, újabb 3262 négyzetméterrel bővült a létesítmény, mely felerészben uniós támogatásból valósulhatott meg.

Bővebben: Milliárdos beruházás a Csaba Metálnál

Példakép elismerést kapott Majoros Béla az év üzletembere díjátadón

A magyar üzleti és zenei világ élvonalának részvételével rendezték meg a jubileumi, tizedik EY Az év üzletembere program díjátadó gáláját Budapesten 2013.11.16-án. A "Példakép" elismerést Majoros Béla, a Csaba Metál Öntödei Zrt. vezérigazgatója kapta.

Az EY 1986-ban Amerikában indította útjára az Entrepreneur Of The Year (EOY) programot, az egyetlen nemzetközi, védjegyoltalommal ellátott üzleti díjat, amely az elismeréshez vezető erőfeszítésekről, kitartásról, hitről, valamint a kimagasló teljesítményt felmutató üzletemberekről szól. 2003 óta Magyarországon is odaítélik a kiemelkedő presztízsű kitüntetést.

Az EY világszerte nagy presztízsű üzleti elismerésének hazai díjazottjait minden évben egy független bírálóbizottság választja ki, nemzetközileg felállított kritériumrendszer alapján.

Bővebben: Példakép elismerést kapott Majoros Béla az év üzletembere díjátadón

A BMW közvetlen beszállítója lett a Csaba Metál

A békéscsabai családi vállalkozás a BMW legújabb prémium autójához gyárt alkatrészeket.

A németországi BMW autógyár közvetlen beszállítója lett a békéscsabai székhelyű, magyar tulajdonú Csaba Metál. A békéscsabai családi vállalkozás a BMW legújabb prémium autójához gyárt alkatrészeket - jelentette be csütörtök délután Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Majoros Béla, a cég tulajdonosa sajtótájékoztatón, Békéscsabán.

Varga Mihály kiemelte: a cég példaértékű innovációs megoldásokat fejlesztett ki, a Csaba Metál bizonyítja, hogy a magyar gazdaság az olcsó tömeggyártáson túl képes magas hozzáadott értékű termékek fejlesztésére és előállítására. A vállalkozás 2012-ben 1,25 milliárd forintot fordított a vállalati innováció fejlesztésére, a költségek ötven százalékára nyert vissza nem térítendő támogatást a Gazdasági Operatív Program keretéből.

Bővebben: A BMW közvetlen beszállítója lett a Csaba Metál

Év Befektetője díj

A HITA díjazta a tavalyi év kiemelkedő befektetőit

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) 2012. március 19-én átadta az "Év Befektetője" díjakat. A Szépművészeti Múzeumban megtartott gála keretében a kiemelkedő befektetői teljesítményt nyújtó cégeket díjazta a HITA. Az immáron második alkalommal megítélt díj célja elismerni azon befektetőket, amelyek beruházásukkal legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez, a foglalkoztatottság növeléséhez. A rendezvényt Dobos Erzsébet, a HITA elnöke nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, hogy minden egyes befektetés önmagán túlmutató jelentőséggel bír, erősíti a Magyarország és a magyar gazdaság iránti bizalmat.

Bővebben: Év Befektetője díj

Átadásra került az új gyártócsarnok Békéscsabán

A Csaba Metál Zrt. békéscsabai telephelyén meglévő, 3799,97 négyzetméteres csarnoképületét újítja fel, kiegészíti egy 4058,22 négyzetméteres új csarnokrésszel, valamint egy 339,31 négyzetméteres új szociális épület építésével fejleszti telephelyét. A projekt részét képezik az alapinfrastrukturális munkálatok is, mint az utak, parkolók építése, transzformátor-ház bővítése, informatikai fejlesztés. A beruházással a könnyűfém-öntési tevékenységet szeretnék fejleszteni, valamint fontos cél a kapacitás-bővítés, mivel a megrendeléseket a jelenlegi gépek már nem tudják kielégíteni. A cég új gépek beszerzésére is sikerrel pályázott a GOP-2011-2.1.3 kiíráson.

Bővebben: Átadásra került az új gyártócsarnok Békéscsabán

Új gép beszerzés pályázat segítségével

A megrendeléseket a jelenlegi gépek már nem tudják kielégíteni.

A cég új gépek beszerzésére is sikerrel pályázott a GOP-2011-2.1.3 kiíráson.

Bővebben: Új gép beszerzés pályázat segítségével

Nagyvállalkozások speciális és általános képzéseinek támogatása - pályázat

Pályázat neve: TÁMOP-2.3.3.B-09/9 Nagyvállalkozások speciális és általános képzéseinek támogatása

Projektcíme: Képzési projekt a Csaba Metál Zrt.-nél

Projekt azonosító: TÁMOP-2.3.3/B-09/9-2010-0007

Bővebben: Nagyvállalkozások speciális és általános képzéseinek támogatása - pályázat

Rólunk írták: Csaba Metál - exportsikerek a kukoricaföldek szomszédságában

A békéscsabai kukoricaföldek tőszomszédságában, egy bérelt mezőgazdasági területen vágott neki álmai megvalósításának két vállalkozó a kilencvenes évek elején. Éjt nappallá téve kísérleteztek különféle kokilla öntvények előállításával, megpróbálván teljesíteni a vevők szerteágazó igényeit. Első meghatározó vevőjük a Dunán-túli Gázgép Kft. volt, akik nyomásos öntvényeket vásároltak tőlük. A megkeresett pénzt mindig visszaforgatták a cégbe: fejlesztettek, új gépeket vásároltak belőle. Aztán az évtized végére őket is utolérte az a szinte törvényszerű jelenség, amivel gyakran találkozunk hasonló felállás esetén, a két társ egy idő után másképpen látta a cég jövőjét, s békében elváltak útjaik. 1999. augusztus elsején alakult meg a Csaba Metál Rt. 19 fővel, a Majoros Metál Nyomásos Öntöde Kft alapjain. A cég alapító tulajdonosa és vezérigazgatója a mérnök végzettségű Majoros Béla. Ma is ő irányítja a vállalatot, a lényegesebb kérdésekben ő mondja ki a végső szót.

Bővebben: Rólunk írták: Csaba Metál - exportsikerek a kukoricaföldek szomszédságában

 
 

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.