• csarnok5
 • csarnok3
 • csarnok6
 • csarnok4
 • csarnok7
 • csarnok8
 • csarnok9
 • csarnok10
 • urbanus1
 • urbanus2
 • urbanus3
 • urbanus4

Bemutatkozás

A Csaba Metál ZRt. egy 100%-ig magántulajdonban lévő magyar vállalkozás. A cég alapító tulajdonosa és vezérigazgatója a mérnök végzettségű Majoros Béla.

A békéscsabai üzletág egy nyomásos öntöde, ahol döntően a járműipar számára készülnek alumínium alkatrészek. Az ismert személygépkocsi márkák közül megtalálhatók a Békéscsabán gyártott alkatrészek többek között a Peugeot, Audi, BMW, Chrysler, Citroen, Ferrari, Fiat, Ford, Jaguár, Mercedes, Nissan, Opel, Porsche, Renault, Rover, Toyota, Volvo, VW különböző modelljeiben.

A szeghalmi acélszerkezet üzletágat 2005-ben vásárolta meg a társaság. A szeghalmi gyáregység többek között busz alvázakat, felépítményeket, lég-és üzemanyag tartályokat, haszongépjármű alvázakat, komplett trailereket és egyéb alkatrészeket gyárt. A 2011-ben Magyar Termék Nagydíjban részesült URBANUS midibusz kifejlesztése és gyártása is itt történik.

jflogo

Szechenyi Terv Plusz allo infoblokk rgb tarsfinanszirozs

Öntöde rövid bemutatása

A békéscsabai üzem alumínium öntvényeket gyárt, ma már szinte kizárólag másod, harmadkörös autóipai beszállítóként. A közeljövőben elindulnak a szállítások közvetlenül az autógyárakba. Az öntödéről és a gyártott termékekről itt olvashat részletesen.

Az öntödében közel 400 ember dolgozik 3 műszakban. 2012-ben a cég teljes bevétele elérte a 28 millió eurót.

A termélés 8000m2-en történik, a logisztikai és raktári terület 1200m2-es, a kiszolgáló irodai és szociális területek meghaladják a 850m2-es méretet.

A mellékelt videón a főbb gyártási és technoloógia lépések kerülnek bemutatásra. A részletes technologiai információkról itt olvashat.

 

Széchenyi Terv Plusz

 kedvezmenyezetti infoblokk fekvo magyar pantone-1

KÉPZÉSEK A munkaerő fejlesztése érdekében A CSABA Metál Zrt.-nél

 

 

A Békés Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya a GINOP Plusz-3.2.1-21 „A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül” elnevezésű munkaerőpiaci programban az Európai Szociális Alap+ és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatásokról, valamint a foglalkoztatás felügyeletéről szóló 2020. évi CXXXV. törvény felhatalmazása, valamint a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatásokról szóló 100/2021. (II. 27.) Korm. rendelet 41. § (1) bekezdés c) pontja alapján a Csaba Metál Zrt képzéseihez 11 520 000,- forint támogatást biztosít, amely összeg a képzési program teljes költségének 50 %-a.

 

A képzési konstrukció átfogó célja, a Csaba Metál Zrt termelési folyamatai hatékonyságának növelése, a globális és egyéni problémamegoldó képesség formálása, fejlesztése, valamint a szervezeti folyamatok és a termelés minőségének és eredményességének javítása. Vállalatunk közvetlen célja a képzések megvalósításával, hogy a képzésbe bevont munkavállalók elsajátítsák a lean vállalatirányítási, vállalatszervezési modell alapjait, sajátosságait a Kaizen módszertan megismerésével, valamint képesek legyenek a tanultak bevezetésére, alkalmazására is munkavégzésük során, ezáltal javítva a Csaba Metál Zrt termelési hatékonyságát.

 

Tervezett képzéseink :

 1. 1)KAIZEN™ – folyamatos fejlesztés a gyakorlatban

A képzés célja: felismerni a hét fő veszteséget egy munkafolyamatban, veszteségvadászaton aktívan részt venni, megfigyeléseket számokkal, adatokkal, tényekkel alátámasztani; fejlesztési lehetőségeket felismerni ,5S akciók végrehajtása; csoportban négylépéses strukturált problémamegoldásban való részvétele,standardok megalkotására és ábrázolására való alkalmasság

 

 1. 2)KAIZEN™ – a mindennapokban

A képzés célja: - felismerni a hét fő veszteséget egy munkafolyamatban; csapattábla kialakítása csapatban; - eredmény és folyamat mérőszámok meghatározása csapatban; problémák felismerésére és megfogalmazása; fejlesztési ötletek megfogalmazása; fejlesztő csoportmunkában valórészvétel

 1. 3)Problémamegoldási ismeretek

A képzés célja: az adatok ábrázolása táblázatban és grafikonon; alkalmazni a gyökérok elemzési módszereket; a megoldási lehetőségek értékelése; sorrendbe állítása; a megvalósítást megtervezni; az eredményeket visszaellenőrizni, nyomon követni

 

 1. 4) Vállalati betanítás

A képzés célja: a betanítás igényének felismerésére, képzési mátrix vezetésére, mentor program koordinálására való képesség fejlesztése, betanító segédanyagok kidolgozása, munkautasítások kialakítása, munkautasítások fejlesztése; műveletek hatékony betanításának, begyakorlás támogatása

 

A képzések befejezésének várható dátuma: 2024. május 24.

 

 

 
 

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.