• csarnok5
 • csarnok3
 • csarnok6
 • csarnok4
 • csarnok7
 • csarnok8
 • csarnok9
 • csarnok10
 • urbanus1
 • urbanus2
 • urbanus3
 • urbanus4

Bemutatkozás

A Csaba Metál ZRt. egy 100%-ig magántulajdonban lévő magyar vállalkozás. A cég alapító tulajdonosa és vezérigazgatója a mérnök végzettségű Majoros Béla.

A békéscsabai üzletág egy nyomásos öntöde, ahol döntően a járműipar számára készülnek alumínium alkatrészek. Az ismert személygépkocsi márkák közül megtalálhatók a Békéscsabán gyártott alkatrészek többek között a Peugeot, Audi, BMW, Chrysler, Citroen, Ferrari, Fiat, Ford, Jaguár, Mercedes, Nissan, Opel, Porsche, Renault, Rover, Toyota, Volvo, VW különböző modelljeiben.

A szeghalmi acélszerkezet üzletágat 2005-ben vásárolta meg a társaság. A szeghalmi gyáregység többek között busz alvázakat, felépítményeket, lég-és üzemanyag tartályokat, haszongépjármű alvázakat, komplett trailereket és egyéb alkatrészeket gyárt. A 2011-ben Magyar Termék Nagydíjban részesült URBANUS midibusz kifejlesztése és gyártása is itt történik.

jflogo

Szechenyi Terv Plusz allo infoblokk rgb tarsfinanszirozs

Öntöde rövid bemutatása

A békéscsabai üzem alumínium öntvényeket gyárt, ma már szinte kizárólag másod, harmadkörös autóipai beszállítóként. A közeljövőben elindulnak a szállítások közvetlenül az autógyárakba. Az öntödéről és a gyártott termékekről itt olvashat részletesen.

Az öntödében közel 400 ember dolgozik 3 műszakban. 2012-ben a cég teljes bevétele elérte a 28 millió eurót.

A termélés 8000m2-en történik, a logisztikai és raktári terület 1200m2-es, a kiszolgáló irodai és szociális területek meghaladják a 850m2-es méretet.

A mellékelt videón a főbb gyártási és technoloógia lépések kerülnek bemutatásra. A részletes technologiai információkról itt olvashat.

 

A Bosch beszállítója lett a Csaba Metál Zrt.

A Bosch beszállítója lett az autóipari alkatrészeket gyártó Csaba Metál Zrt.. A közeljövőben indul el azoknak az alkatrészeknek a szériaszállítása, amelyek gyártását közel hároméves előkészítő munka előzte meg. Az együttműködéshez komoly minőségbiztosítási követelményeknek kellett megfelelnie a békéscsabai cégnek.

A motorvezérlő elektronika öntött alumínium háza készül a Bosch számára a nyomásos alumíniumöntödében. A békéscsabai cégnél már elkezdődött az alkatrészek próbagyártása.  Az új gyártósor üzembe helyezését hároméves előkészítő munka előzte meg.

– Komoly és magas szintű minőségi követelmények vannak a beszállítókkal szemben. Többek között részt kellett vennünk egy beszállítófejlesztési programban, ami azt jelentette, hogy idejöttek a Bosch munkatársai és ellenőrizték a mi folyamatainkat, hogy megfelelnek-e a követelményeknek – mondta el Dobrocsi Nándor, a Csaba Metál Zrt. pénzügyi igazgatója.

A békéscsabai üzemnek ahhoz, hogy a német ipari vállalat beszállítója lehessen speciális minőségellenőrző célgépeket kellett munkába állítania.

A német vállalat motorvezérlő elektronikája szinte minden gépkocsiba belekerül, így a helyi öntöde is nagy potenciált lát az együttműködésben – erről már Majoros Csaba, a Csaba Metál Zrt. vezérigazgató-helyettese beszélt. A fémipari cég folyamatosan fejleszti a gyártósorait annak érdekében, hogy megtartsa vevőit és új gazdasági kapcsolatokat is kialakítson.

– Mindenféleképpen úgy gondolom, hogy a saját presztízsünket nagyban növeli. Ugyanis az autóiparban közismert, hogy a Bosch milyen magas szintű elvárásokat támaszt a beszállítóival szemben. Amennyiben ezt meg tudjuk megoldani, úgy gondolom, hogy nemcsak a Boschnál, hanem egyéb területeken is egy új dimenzió nyílhat. Újabb nagyon magas elvárású vevőknek tudunk ezáltal megfelelni – emelte ki Majoros Csaba.

A legkorszerűbb technológiáknak köszönhetően a vállalat jelenlegi termékeinek 90 százaléka kerül az autóiparba. Közvetlen beszállítói két nagy német autógyártónak, emellett számos olyan cégnek készítenek alkatrészeket, amelyek a piacvezető autógyártóknak szállítanak be.

 
 

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.