+36 66 430 881

Csaba Metál Zrt.

.

< Vissza a hírekhez.

Év Befektetője díj

A HITA díjazta a tavalyi év kiemelkedő befektetőit

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) 2012. március 19-én átadta az "Év Befektetője" díjakat. A Szépművészeti Múzeumban megtartott gála keretében a kiemelkedő befektetői teljesítményt nyújtó cégeket díjazta a HITA. Az immáron második alkalommal megítélt díj célja elismerni azon befektetőket, amelyek beruházásukkal legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez, a foglalkoztatottság növeléséhez. A rendezvényt Dobos Erzsébet, a HITA elnöke nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, hogy minden egyes befektetés önmagán túlmutató jelentőséggel bír, erősíti a Magyarország és a magyar gazdaság iránti bizalmat.

"Az év magyar beszállítója" díjat a Csaba Metál Zrt. nyerte. A Csaba Metál Zrt. egy száz százalékig magyar magántulajdonban lévő vállalkozás, amely 1999-ben alakult a Majoros Metál Nyomásos Öntöde Kft. jogutódjaként. (Gravitációs és magas) Nyomásos technológiával gyárt alumínium öntvényeket a gépjárműipar, a bútoripar és mezőgazdaság számára. Járműipari referenciái: Audi, BMW, (Chrysler), Ford, Jaguar, Mercedes, (Nissan), Renault, (Rover), (Toyota), Volkswagen, Volvo, Peugeot, Citroen, Ferrari, Porshe. Árbevétele 2011-ben 28 millió euró volt, alkalmazottainak száma meghaladja a 600 főt. A cég a következő minőségbiztosítási rendszerrel rendelkezik: ISO 9001, ISO/TS 16949, ISO 14001, a cég fejlesztői AutoCAD, ProEngineer és SolidWorks tervező szoftvereket használják.

A Csaba Metál Zrt. rendkívül innovatív: 2011-ben 2,1 millió eurót fordított gépbeszerzésre és laborberendezések vásárlására. Békéscsabai telephelyén a közelmúltban fejeződött be a telephely fejlesztési program, amelyhez a társaság 353,5 millió forint vállalati önerővel járult hozzá, a fejlesztési program összes költsége EU-támogatással együtt 706 millió forint volt. A kivitelezési munkálatok 2012 októberében fejeződtek be. Az új gyártórészlegbe modern gépsorokat telepítenek, új, nagyteljesítményű öntőgépet vásárolnak, amivel komplett sebességváltó házakat és motorblokkokat tudnak gyártani, hasonló méretű öntőgép (közép-kelet-európai országban) hazánkban még nem dolgozik. A gépi beruházás teljes költsége meghaladja a 900 millió forintot. Az Operatív Program keretéből 187 millió forint EU-támogatást nyert.

Autóipari beszerzők egybehangzó véleménye szerint világszínvonalú, európai összehasonlítást messze meghaladó fejlesztést végeztek. Kommunikációjuk precíz, partnereikkel angol és német nyelven tartják a kapcsolatot.

Díjazottak teljes listája:

  • "Az év legnagyobb volumenű zöldmezős beruházása" - Procter and Gamble
  • "Az év legnagyobb volumenű bővítése" - Ibiden
  • "Az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata" - Bridgestone
  • "Az év legnagyobb regionális központját létrehozó vállalata" - Systemax
  • "Az év legnagyobb mértékben bővülő regionális szolgáltató központja" - AVIS
  • "K+F együttműködésért" - AUDI Hungaria Motor Kft.
  • "Az év legjobb ipari parkja" – Pécs Déli Ipari Park
  • "Az év magyar beszállítója" – Csaba Metál Zrt.
Csaba Metál ZRt. • 2023 • minden jog fenntartva Csaba Metál Zrt.